apply for

Lead PLC Engineer

Full time
Pijnacker - Nederland

Apply now

Gaat jouw hart snelle kloppen van machines? Wil jij je als ervaren techneut je verder verdiepen in PLC- en HMI-besturingen? Solliciteer dan vandaag nog als Lead PLC Engineer bij Aweta in Pijnacker!

WIE ZIJN WIJ?

De Aweta Groep heeft wereldwijd een toonaangevende positie op het gebied van volledig geautomatiseerde en geïntegreerde sorteer- en verpakkingssystemen voor groenten en fruit. De productie-, verkoop- en logistieke kantoren zijn wereldwijd gevestigd in de belangrijkste groente- en fruitgebieden. Bij de Aweta Groep werken 300 gedreven (technische) professionals.

JOUW FUNCTIE

Naast het ontwerpen en programmeren van de besturingen ben je als Lead Engineer verantwoordelijk voor het technisch aansturen van de PLC-engineers. Je geeft richting aan het standaardisatie proces. Bewaakt de standaarden en past deze zo nodig aan in overleg met de manager, collega’s en de R&D afdeling. Dagelijks werk jij als PLC Engineer ook aan jouw eigen project, machines die het gesorteerde fruit verwerken. Jij ontwerpt en programmeert de besturing van machines. Met als resultaat een goed werkende productielijn! Jouw project start bij de bepaling van de functionaliteit van de machine. Vervolgens ontwerp je vanuit verschillende templates de besturing. Echter voldoen deze veelal niet aan de specifieke klantvraag. Jij zorgt ervoor dat de machine wordt geprogrammeerd om dat te doen wat de klant verwacht. Doordat de machine bij Aweta wordt gebouwd zie je jouw werk tot leven komen. Dit betekent ook dat je afstelt, test en de machine in bedrijf stelt op locatie van de klant. Doordat jij ook verantwoordelijk bent voor het HMI ontwerp zorg jij voor een heldere bedieningsconcept voor de machine.

Daarnaast help je door:

 • Sturing geven aan het standaardisatie proces van de software;
 • Je onderhoud contacten met andere afdelingen (R&D, Service, Sales);
 • Draag je bij aan de transitie naar een nieuw software platform;

WAT VRAGEN WIJ:

Een echte vakspecialist, een machine zien bewegen maakt jouw hele dag. Je wil graag werken andere disciplines en vindt het leuk om te begrijpen wat jouw elektrotechnische en mechanische collega’s doen. Als Lead PLC Engineer ben je in staat om de abstracte vraag te vertalen naar een machine en kunt on site professioneel communiceren met klanten en haar medewerkers.  Jij ben nieuwsgierig als techneut maar weet je knopen door te hakken zodat een project goed afgerond wordt.
Daarnaast:

 • heb jij een relevante HBO-opleiding;
 • heb je een aantal jaren ervaring met PLC-besturing (Omron, Siemens S7, Beckhoff);
 • Heb je eerder gewerkt met HMI software en frequentieregelaars;

 WAT BIEDEN WIJ:

Een baan waarin je jouw machine uiteindelijk zal zien bewegen. Dankzij jou zal elke sensor, motor en pneumatisch onderdeel zijn werk doen.  Jij zal als vakspecialist je kennis en ervaring gebruiken om je collega’s te coachen als ook je eigen projecten tot een goed einde te brengen.
Verder krijg jij:

 • Een mooi salaris passend bij jouw ervaring tot maximaal €4500,-;
 • Een vergoeding voor jouw tijd op locatie van de klant. Dit betekent, het reizen, overnachtingen en uiteraard jouw tijd;
 • Jaarlijks 27 vrije dagen + 13 adv dagen volgens CAO Metalektro;
 • Een jaarlijks opleidingsbudget om jouw vakinhoudelijke kennis en competenties te ontwikkelen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer;
 • Laptop en telefoon van Aweta;
 • Een actieve personeelsvereniging waardoor er (wanneer mogelijk) borrels, wintersport, personeelsfeesten en leuke activiteiten georganiseerd worden!

SOLLICITATIES

Word je enthousiast van deze mooie uitdaging? Solliciteer dan nu door het sollicitatieformulier in te vullen en je CV en motivatiebrief te uploaden. Voor meer informatie over deze positie, neem je contact op met Janneke Dam-Brussaard, HR Manager This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  

Apply now