apply for

Lead PLC Engineer

Full time
Pijnacker - Nederland

Apply now

Wil jij je als ervaren PLC Engineer verder verdiepen in PLC- en HMI-besturingen en functioneel collega’s begeleiden? Solliciteer dan als Lead PLC Engineer bij Aweta in Pijnacker!


WIE ZIJN WIJ?
De Aweta Groep heeft wereldwijd een toonaangevende positie op het gebied van volledig geautomatiseerde en geïntegreerde sorteer- en verpakkingslijnen voor groenten en fruit. De ontwikkeling en productie vindt plaats in NL en IT. Verkoop- en logistieke kantoren zijn wereldwijd gevestigd in de belangrijkste groente- en fruitgebieden. Bij de Aweta Groep werken 300 gedreven (technische) professionals.


JOUW FUNCTIE
Naast het ontwerpen en programmeren van de besturingen ben je als Lead Engineer verantwoordelijk voor het functioneel aansturen van de collega PLC-engineers. Je geeft mede richting aan het operationele proces en ontwikkelt en beheert de standaard oplossingen in overleg met je manager, collega’s en de R&D afdeling.

Dagelijks werk jij als PLC Lead Engineer ook aan je eigen projecten, de systemen die de producten verwerken. Jij ontwerpt en programmeert de besturing van machines. Met als resultaat een goed werkende productielijn!  Jouw project start bij de bepaling van de functionaliteit van de machine. Vervolgens ontwerp je vanuit verschillende templates de besturing waarbij je rekening houdt met de specifieke klant/order wensen. Bij opbouw van de installatie zie je jouw werk tot leven komen. Jou rol hierin kan ook zijn het inregelen,  testen en het in bedrijf nemen van de installatie intern of op locatie van de klant indien dit nodig is. Bij het HMI ontwerp zorg jij voor een helder en uniform bedieningsconcept voor de machines en systemen. Daarnaast help je door:

 • Sturing geven aan het standaardisatie proces van de software;
 • Je onderhoud contacten met andere afdelingen (Assemblage, R&D, Service, Sales);
 • Draag je bij aan de transitie naar een nieuw PLC software platform;

WAT VRAGEN WIJ:
Een specialist met relevante ervaring. Je werkt graag samen met andere disciplines en vindt het leuk om te begrijpen wat jouw electrical en mechanical collega’s doen. Als Lead PLC Engineer ben je in staat om de abstracte vraag te vertalen naar een machine en kunt on site professioneel communiceren met klanten. Jij bent nieuwsgierig en doelgericht als techneut zodat een project goed en tijdig afgerond wordt. Pre’s voor de functie:

 • Een relevante HBO-niveau door opleiding of aantoonbare werkervaring,
 • Een aantal jaren ervaring met PLC-besturingen (Omron, Siemens S7 of B&R),
 • Je hebt eerder gewerkt met HMI software en frequentieregelaars of kan je dit snel eigen maken
 • Je vindt het leuk bij klanten de projecten te installaren en op te leveren indien nodig.

WIJ BIEDEN:
Een baan met verantwoordelijkheid voor je eigen werk en een functionele verantwoordelijkheid door ondersteuning van je collega’s in de rol van lead Engineer. Jij mag als vakspecialist je kennis en ervaring gebruiken om je collega’s te coachen als ook je eigen projecten tot een goed einde te brengen.
Verder krijg jij:

 • Een mooi salaris passend bij jouw ervaring;
 • Een vergoeding voor jouw tijd op locatie van de klant. Dit betekent, het reizen, overnachtingen en uiteraard jouw tijd;
 • Jaarlijks 27 vrije dagen + 13 adv dagen volgens CAO Metalektro;
 • Opleidings mogelijkheden om jouw vakinhoudelijke kennis en competenties te ontwikkelen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer;
 • Laptop en telefoon.

SOLLICITATIES
Word je enthousiast van deze mooie uitdaging? Solliciteer dan nu door het sollicitatieformulier in te vullen en je CV en motivatiebrief te uploaden. Voor meer informatie over deze positie, neem je contact op met Janneke Dam-Brussaard, HR Manager This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  

Apply now